Preekstoelen.com

Pauluskerk

Rotterdam

De 'Nieuwe Pauluskerk' in Rotterdam, in gebruik genomen in 2013, vervangt de 'oude' Pauluskerk die van 1960 t/m 2007 op dezelfde plaats stond.
Deze kerk werd bekend door de onverzettelijek dominee Hans Visser; hij is opgevolgd doro domeinee Dick Couvée, die zijn werk in deaelfde stijl voortzet.
Het gebouw bestaat uit een begane grond met 4 verdiepingen.
Op de begane grond bevindt zich de hoofdentree en ontvangstruimte met een lounge met zitjes, een activiteitenruimte, de kosterij met bar en cateringpantry, een garderobe, sanitaire voorzieningen, bergingen, technische ruimten en fietsenstalling, er is tevens voorzien in ruimte voor de straatkrant.
Op de eerste verdieping bevindt zich het sociaal café, een pantry, vergaderruimte, ruimte voor kinderopvang en kantoren, berging en sanitaire voorziening.
De kerkzaal bevindt zich op de tweede verdieping met ruimten voor bijbelstudie, stiltecentrum, pastoraat, keuken, berging en sanitaire voorziening. De kerkzaal heeft een multifunctioneel karakter en zal behalve voor kerkdiensten en vieringen ook gebruikt worden voor conferenties en symposia. Wanden, banken of stoelen evenals het liturgische centrum zullen verplaatsbaar zijn.
Op derde en vierde verdieping zijn in totaal 12 slaapruimten en 2 recreatieruimten, twee keukens, een kamer voor de arts, een bibliotheek en sanitaire voorziening op beide verdiepingen.

Deel deze preekstoel

Nederland

Rotterdam

Adres:
Mauritsweg 20

Bezocht:
in 2013
Website:
Open hier
Fotograaf:
Alexander Overdiep
Bouwjaar:
20e eeuw tot heden
Tags:
Losstaand
Geen specifieke stijl
steen
Volgende preekstoel:
Laurenskerk uit Rotterdam
Vorige preekstoel:
Christoffel Kathedraal uit Roermond