Preekstoelen.com

Over ons

Alex van der Hurk, eigenaar van deze site, fotografeert al sinds 1980 preekstoelen in alle kerken die hij bezoekt. Toen bleef het alleen bij een foto, vandaag de dag schrijft hij diverse informatie op bij het fotograferen van een preekstoel, van het bouwjaar tot en met de uitleg van de details verwerkt in het kansel.
Een jaar geleden zijn we begonnen met het digitaliseren van oude foto's, en het plaatsen in een database. Indien bekend, vermelden we op de pagina's ook de kerk erbij waar de preekstoel staat.

Sinds enkele jaren is zoon Mathijs ook erg actief met het fotograferen van preekstoelen. "Het leuke van preekstoelen fotograferen is, dat geen een het zelfde is. En hoe langer je er naar kijkt, hoe meer bijzonderheden je ziet". Mathijs draagt zorg voor de ontwikkeling en de actualiteit van deze site. Sinds kort is de database verplaatst naar een compleet eigen website; www.Preekstoelen.com.

De meeste foto's komen uit eigen archief. Maar ook regelmatig krijgen we foto's toegestuurd van bezoekers van onze site, die ook enthousiast zijn geworden van het fotograferen van preekstoelen. Zo zijn er een aantal mensen die speciaal voor deze site foto's maken tijdens hun bezoek aan kerken. Indien u ook foto's heeft, kunt u ze insturen via deze website.

Preekstoelen.com heeft de grootste online database van preekstoelen uit de hele wereld. Elke dag groeit onze database met foto's en informatie. Voor vragen kunt u contact met de eigenaren opnemen via de pagina 'contact'.